shadow

Dell 2209WA

Imponerar på många plan

091019 | Dell 2209WA får mycket beröm för bland annat den höga bildkvaliteten och den goda ergonomin. Priset är också klart överkomligt.

Testkälla Betyg Testkommentar
Tom's Guide
5/5
”Dell has given us the screen that many have been waiting for”
Pc för alla
9/10
”Fina färger till budgetpris”
Zdnet Australia
9/10
”This is the best 22-inch monitor we've seen”
Vad tycker testarna?
Dell 2209WA imponerar på testarna med god ergonomi och hög bildkvalitet. Den har också bra betraktningsvinklar, gott om anslutningsmöjligheter och är enkel att använda. Det enda som det gnälls på är en tendens till skuggor och att det inte finns möjlighet till 1:1-mappning som innebär att bilden skalas upp vid upplösning lägre än den naturliga. En skärm som passar utmärkt till kontoret och för spel.
Tom's Guide:
”Dell has given us the screen that many have been waiting for”
Tom's Guide gillar Dell 2209WA som erbjuder ett mycket rörligt stativ, jämna färger och bra betraktningsvinklar. Designen på skärmen är elegant och anslutningsmöjligheterna bra även om det noteras att hdmi-port saknas. Till spel och kontorsarbete fungerar den utmärkt även om några mindre problem noteras. Uppskalningen får kritik och skärmen är inte helt optimal för film men förutom dessa mindre brister anser testaren att Dell 2209WA är ett utmärkt val. Källa: www.tomsguide.com (US)
Pc för alla:
”Fina färger till budgetpris”
Pc för alla noterar att Dell 2209WA har mycket bra neutral färgåtergivning. Ingen skillnad i färgerna noteras när man kollar på skärmen från sidan. Knappar och menyer är enkla att hantera och ergonomin får bra omdömen tack vare alla inställningsmöjligheter. Minus för att bilden det vid lägre upplösning bilden skalas upp, finns med andra ord inte möjlighet till 1:1-mappning. Källa: www.pcforalla.idg.se (SE)
Zdnet Australia:
”This is the best 22-inch monitor we've seen”
http://www.smartson.se/uploadedImages/articles/Analysis/Dell2209WA_fram.jpgAustraliensiska Zdnet tycker att Dell 2209WA har få brister och är helt enkelt den bästa 22-tumsskärmen de testat. Färgerna får mycket beröm vilket även betraktningsvinklarna får. Både film och spel klaras av utan större problem. Ergonomin är riktigt bra tack vare stativet som kan justeras på olika sätt. Negativt är tendensen till irriterande skuggor och att 1:1-mappning inte är möjligt. Källa: www.zdnet.com.au (AU)

Cirkapris

4 550 kronor

child

Produktfakta

Dell 2209WA
Typ: Lcd-skärm
Storlek: 22 tum
Maximal upplösning: 1680x1050 pixlar
Ljusstyrka: 300 cd/m2
Responstid: 6 ms
Betraktningsvinkel: 178 grader horisontellt och vertikalt
Kontrast: (fast/dynamisk) -/3000:1
Anslutningar: Dvi-d och fyra usb-portar
Elförbrukning: 52 watt (mindre än 1 watt i viloläge)
Övrigt: Stativ som kan justeras på flera sätt och inbyggd kabeldragning
Mått: 512(b)x362(h)x184(d)mm
Vikt: 5,5 kg

child