shadow

Cadillac Escalade 2007

Rejäl kvalitetskänsla

061201 | Körupplevelsen är bra och interiören uppvisar god kvalitet, vilket är några av anledningarna till varför Cadillac Escalade 2007 kan vara ett bra köp.

Testkälla Betyg Testkommentar
Edmund´s
-
"Satisfyingly quick"
Ams Crossroad
-
"Hochwertiger Kommandostand"
Autoweb
-
"A smooth and comfortable ride"
Vad tycker testarna?
Testarna menar att jämfört med tidigare modell har 2007 års version fått ett rejält ansiktslyft som resulterat i renare linjer och tydligare detaljer. Motorn är kraftfull och arbetar bra med växellådan. En testare menar dock att det kan ta ett tag innan rätt växel hittas. Ratten får en del kritik för att inställningsmöjligheterna är få. En testare menar också att bromsarna inte är tillräckligt bra, bromssträckan är några meter för lång. Körupplevelsen är annars bra, det är först när ojämnheterna blir för stora som de letar sig in i bilen. Invändigt är kvaliteten på material och detaljer hög, men utrymmet känns begränsat trots enorma yttermått. Främst är det passagerarna längst bak som får det trångt om benen.
Edmund´s:
"Satisfyingly quick"
Edmund´s menar att med tanke på att Escalade blivit längre och har försetts med en ny ram är viktökningen ganska blygsam. Den automatväxlade lådan fungerar bra och kompletterar motorn väl. Bromspedalen känns bra under foten, men bromsarna fungerar inte lika bra som testaren hade hoppats. Bromssträckan är några meter för lång. Körupplevelen är dock generellt sett bra, bilen mer eller mindre glider fram på vägbanan. I snäva kurvor märks det att bilen är tung, men hanteringen fungerar fortfarande mycket bra. Ratten borde ha fler inställningsmöjligheter. Utrymmet är okej, även om sätenas sittkuddar framstår som korta. Testaren menar att bilen uppvisar bra prestanda, den är snabb samtidigt som den är lyxig och överraskande tystgående. Källa: www.edmunds.com (US)
Ams Crossroad:
"Hochwertiger Kommandostand"
Auto motor und sport Crossroad menar att om man tar bort extrasätet längst bak får man tillgång till ett minst sagt rejält bagageutrymme. Såväl komfort som säkerhet framstår som genomarbetad och väl genomtänkt. Det är först när ojämnheterna i vägbanan blir mycket stora som de fortplantar sig in i bilen. Dessutom håller interiören hög kvalitet. Dock har passagerarna inte alltför gott om plats, bilen känns ganska trång storleken till trots. Förarpositionen är högt placerad. Bilen uppvisar kraftig understyrning i kurvor, men de förstärkta bromsarna fungerar bra. V8-motorn på 6,2 liter är kraftfull och arbetar bra tillsammans med den sexväxlade automatiska växellådan. 0-100 km/h går på ca 6,8 sekunder vilket är bra i sammanhanget. Källa: Ams Crossroad (DE) höst 2006
Autoweb:
"A smooth and comfortable ride"
Amerikanska Autoweb påpekar att bilen jämfört med tidigare har begåvats med helt ny design, mer kraftfull motor och tydligare detaljer. V8-motorn är kraftfull, men samtidigt är bilen riktigt tung vilket gör att man inte direkt får samma effekt som i en lättare bil. Dock känns den stora bilen ändå pigg. Den automatiska växellådan växlar mjukt, men ibland kan det ta ett tag innan den hittar korrekt växel. Körupplevelsen är bra, bilen rullar mjukt och bekvämt på amerikanskt vis. Ojämnheter i vägbanan märks, men inte så mycket att det upplevs som störande. Passagerarna har gott om utrymme utom längst bak, där extrasätet är snålt tilltaget för vuxna. Testaren menar att ratten borde ha fler inställnings- och justeringsmöjligheter. Invändigt är bilen snygg och detaljerna utstrålar kvalitet. Källa: www.autoweb.com (US)

Cirkapris

749 000 kronor

child

Produktfakta

Cadillac Escalade 2007 är en fyrhjulsdriven, femdörrars SUV i största klassen baserad på Chevrolet Tahoe, utrustad med en bensindriven V8-motor på 6,2 liter och 403 hk. Växellådan är sexväxlad automatisk. Dimensionerna är 515x200x188 cm. Hjulbasen är 294 cm. Vändcirkeln är 11,9 meter. Bränsletanken rymmer 98 liter. Escalade kommer till Sverige enbart som fullutrustad med sju sittplatser, läderklädsel, 22 tums fälgar, xenonljus, fjärrstart m m.

child