Sök
HP 2133 Mini-Note

HP 2133 Mini-Note

Mini-dator med överraskande komfort

2008-06-12

HP 2133 är en mini-dator som erbjuder komfort och helt okej prestanda när du är på språng. Den är rejäl och kommer med ett i det närmaste fullskaligt tangentbord.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc magazin 4/5 "Perfectly capable of handling various workloads"
Pc world - "Is certainly a great option for the classroom or boardroom"
Cnet 7/10 "Inexpensive; solid construction; stylish design belies its budget price"
Laptop 4/5 "Delivers the goods"

Vad tycker testarna?

HP 2133 är en robust ultraportabel bärbar med potential. Den har bland annat ett stort tangentbord som gör den bekväm att använda och en bra skärm. Prestandan kunde ha varit bättre, väljer man bort Vista som gör den seg kan det bli bättre. Det finns lättare och även billigare alternativ men flera testare tycker att HP 2133 har en mix som är svårslagen.

Pc magazin

"Perfectly capable of handling various workloads"

HP 2133 FrontimagePc magazin är imponerade av ultraportabla HP 2133 och anser att designen är av högsta klass. Den är bekväm att använda och erbjuder bra prestanda om man kör den mer rätt operativsystem. Testaren använde Vista vilket inte är optimalt utan Windows XP rekommenderas för att man skall få bästa prestandan. Datorn passar de flesta plånböcker och också de flesta användare, såväl för studier som för affärer.

Källa: www.pcmag.com (US)

Pc world

"Is certainly a great option for the classroom or boardroom"

Pc world tycker att HP 2133 minidator känns solidare än konkurrenterna på grund av chassit i aluminium. Skärmen har bra kvalitet och det bjuds på ett rejält tangentbord som är bekvämt att använda, även för dem med lite större fingrar. Datorn erbjuder enligt testaren många möjligheter men när det gäller prestanda så är den inte vassast i klassen vilket kan bero på att man valt Vista som operativsystem.

Källa: www.pcworld.com (US)

Cnet

"Inexpensive; solid construction; stylish design belies its budget price"

HP 2133 Bild1Cnet tycker att HP 2133 har en solid konstruktion och är prisvärd. Designen är trevlig och datorn kommer med ett tangentbord som nästan är fullskaligt. Nackdelar är medioker prestanda och en väl liten styrplatta. Trots nackdelarna och att den inte har senaste processorn från Intel så anser testaren att detta är alternativet i klassen som erbjuder den bästa balansen mellan storlek, komfort och funktionalitet.

Källa: www.cnet.com (US)

Laptop

"Delivers the goods"

Laptop tycker att HP 2133 är bekväm att ha med sig när man är på språng. HP 2133 är enligt testaren förvisso lite tyngre och har lite högre pris än dator i samma klass men den kommer också med funktioner som inte finns hos konkurrenterna. Det relativt stora tangentbordet förenklar till exempel användningen och gör den även lämplig för affärsanvändaren. Finns också goda konfigurationsmöjligheter.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 4400 kronor

Produktfakta: HP 2133 Mini-Note har en VIA C7-M ULV på 1,2 gigahertz processor och 1 gigabyte arbetsminne (maximalt 2 gigabyte) och 120 gigabyte hårddisk. Skärmen är 8,9 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Den har bland annat inbyggd webbkamera, wifi och bluetooth (tillval). Batteritid med standardbatteriet är angiven till drygt 2 timmar. Vikt cirka 1,3 kg och mått 255x165x27 mm. Kommer att finnas tillgänglig från augusti 2008 enligt tillverkaren.

Tillverkare: HP