Sök
Fujitsu Siemens Lifebook P1610

Fujitsu Siemens Lifebook P1610

Extrem portabilitet i första hand

2007-04-18

Fujitsu Siemens Lifebook P1610 är med sin låga vikt och kompakta format utmärkt att ha med på resan. Batteritiden imponerar dock inte på testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc world 7,3/10 “P1610 will charm you”
Laptop 4/5 “Fujitsu's strongest entry”
What laptop 8/10 “A mini marvel”
Good gear guide 3,5/5 “Well worth a look”

Vad tycker testarna?

Testarna hyllar Fujitsu Siemens Lifebook P1610 för låg vikt och minimal storlek som gör den perfekt att bära med sig. Skärmen fungerar väl även i solljus och inga problem noteras med pekfunktionen. Några testare anser dock att skärmens upplösning är väl hög med tanke på storleken. De trådlösa möjligheterna får beröm. Men en nackdel är att batteritiden är i kortaste laget med tanke på datorns användningsområde. Att detta inte är något alternativ för de användare som främst är ute efter hög prestanda är dock förståeligt. Tangentbordet är enligt flera testaren en baksida av det kompakta formatet.

Pc world

“P1610 will charm you”

FILE:\\I:\Internt\Anders\publiceringen\1\1.jpgPc world menar att P1610 främst vänder sig till användare som eftersöker extrem bärbarhet. Den låga vikten gör den mycket behändig att bära med sig och skärmens rotationsmöjlighet är uppskattad. Pekskärmen får överlag mycket fina omdömen, den är skarp och är lättläst även i skarpt solljus. För navigering går det att använda fingret eller medföljande pennan, båda metoderna fungerar bra. Kritik får tangentbordet och prestandan. P1610 är inte en dator för dem som vill spela dem senaste spelen eller köra tunga program. Även batteritiden får sig en känga, tre timmar är förvisso respektabelt men är klart sämre än snittet i klassen.

Källa: www.pcworld.com (US)

Laptop

“Fujitsu's strongest entry”

Laptop tilldelar Fujitsu Siemens Lifebook P1610 utmärkelsen ”Editors Choice”. Prestandamässigt är testaren mycket nöjd, den laddar program kvickt och kan hantera flera fönster samtidigt utan att tappa allt för mycket i hastighet. Tangentbordet fungerar bra, speciellt med tanke på den minimala storleken. Beröm får även den inbyggda mikrofonen och datorns trådlösa kommunikationsmöjligheter. Plus ges till skärmen för att den klarar av direkt solljus så pass bra. Men testaren anser att upplösningen är något hög med tanke på storleken. Batteritiden är ganska kort och därför rekommenderas det inköp av det något större batteriet som skall räcka dubbelt så länge.

Källa: www.laptopmag.com (US)

What laptop

“A mini marvel”

FILE:\\I:\Internt\Anders\publiceringen\1\1.jpgWhat laptop berömmer stödet för 3g hos Fujitsu Siemens Lifebook P1610. Detta tillsammans med minimal vikt ger hög portabilitet. Trots det lilla formatet anser testaren att skärmens storlek duger gott. Hög bärbarhet har prioriterats framför prestanda och en större skärm men en stor nackdel är att batteritiden endast uppmätts till 171 minuter av testaren. Detta begränsar intresset att ta med datorn på långa resor. Rekommenderas som andradator för användning vid möten och resor.

Källa: What laptop (GB) februari 2007

Good gear guide

“Well worth a look”

Good gear guide menar att P1610:s främsta fördel är mångsidigheten. Beröm får skärmens rotationsförmåga och ihopfällbarhet. Att P1610 är så kompakt och lätt gör den till en mycket bra resepartner. Baksidan är att text är svårt att läsa på den lilla skärmen, som också anses ha lite för hög upplösning. Kritik får också tangentbordet som enligt testaren nästan är omöjligt att hantera för en person med stora händer. Batteritiden kunde vara bättre. Bra för säkerheten med fingeravtrycksläsare.. En dator för den som prioriterar bärbarhet framför hög prestanda.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Lifebook P1610 är en tablet pc med en 8,9 tums pekskärm och upplösningen 1280x768 pixlar. Processorn är en Intel Core Solo på 1,2 gigahertz och arbetsminnet 512 megabyte eller 1 gigabyte. Grafikkortet är ett Intel GMA950. Hårddisken är 60 eller 80 gigabyte. Anslutningar är bland annat två usb och bluetooth. Det finns fingeravtrycksläsare och datorn har stöd för umts/hsdpa, gprs, och edge. Batteritiden med standardbatteriet är angiven till 4,5 timmar. Vikten är cirka 1,0 kg och måtten 232(b)x167(d)x34,5-37(h) mm.

Tillverkare: Fujitsu Siemens