Sök
Dell Inspiron 6400

Dell Inspiron 6400

Välutrustad för multimedia

2006-08-10

En dator som enligt testarna har mycket att erbjuda med bland annat snygg design, bra prestanda samt lång battertid.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc hemma 11/15 "Tung, kraftfull och alldeles för varm"
Pc pro 5/6 "It´s a superb choice"
Din side 5/6 "Lett å leve med"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna har Dell Inspiron 6400 mycket god prestanda, imponerande batteritid och snygg design. Skärmen håller hög kvalitet med bland annat goda betraktningsvinklar. Den är också välutrustad när det kommer till anslutningar. En testare tycker att datorn blir för varm vid användning och att tangentbordet är underligt utformat. En annan noterar mindre anmärkningar på bildkvaliteten. I övrigt får datorn mycket goda omdömen men detta är ingen dator för den som reser mycket.

Pc hemma

"Tung, kraftfull och alldeles för varm"

Pc hemma anser att Inspiron 6400 fungerar mycket bra. Det som stör är att datorn blir för varm för att ha i knäet vid användning. Skärmens kvalitet är klart godkänd och högtalarna låter bättre än vad testaren förväntant sig. Vissa knappar på tangentbordet är inte placerade där de brukar återfinnas vilket enligt testaren känns ovant och är irriterande. Den goda prestandan innebär att det inte är några problem att hantera hantera mindre spel, film, musik och kontorsprogram. Batteritiden är mycket bra. Anslutningsmöjligheterna är tillräckliga och flera bra program medföljer vid köp.

Källa: Pc hemma (SE), nr 6 2006

Pc pro

"It´s a superb choice"

Enligt Pc pro är Dell Inspiron 6400 ett mycket bra budgetval även om man behöver uppgradera minnekapaciteten för maximal nytta. Det låga priset till trots så har datorn hög prestanda och en stor skärm med bra upplösning. Den är också snyggt designad och välbyggd. Formatet på Inspiron 6400 kan upplevas som något klumpig och detta är ingen dator som man gärna bär med sig. Batteritiden på fem timmar är imponerande bra. Att titta på film är en upplevelse tack vare bland annat riktigt bra ljud. Betraktningsvinklarna får också beröm, det är inga problem för flera personer att titta på skärmen samtidigt. Bildkvaliteten får trots hög kvalitet några mindre anmärkningar som till exempel att vitt kunde kännas mindre grått. Reglage och knappar är smidiga att använda även om musknapparna inte riktigt har den responsen som testaren skulle önska. Datorn passar både för musik, film och kontorsprogram.

Källa: Till Pc pro (GB)

Din side

"Lett å leve med"

Din side blir imponerade av den snabba processorn, bildskärmen och batteritiden. Det är enkelt att välja större hårddisk, ramminne med mera, vilket testarna gillar eftersom det ökar flexibiliteten. Skärmen har bra upplösning men betraktningsvinkeln kunde vara bättre. Dell Inspiron 6400 är välbyggd och är lätt att bära med sig. Knappar och tangentbordet fungerar som de ska och känns hållbara. Alla anslutningar som behövs finns att tillgå. Grafiken är klart godkänd och batteritiden är något av det bästa testaren sett. Datorn låter väldigt lite vid användning och blir inte heller så varm.

Källa: Till Din side (NO)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Dell Inspiron 6400 är en bärbar dator utrustad med Intel Core Duo-processor upp till 2,0 GHz, 512 MB arbetsminne är standard, kan uppgraderas till maximalt 2 GB. Hårddisken är 60, 80 eller 100 GB. Skärmen är 15,4 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkort är ett ATI Mobility Radeon X1300 med 128 MB minne (andra varianter finns). Anslutningar är bland annat fyra usb-portar, firewire, tv-utgång, kortläsare, ethernet, wifi och bluetooth (tillval). DVD-brännare finns. Batteritiden uppges räcka i cirka fem timmar. Vikten är från 2,8 kg och måtten 356(b)x266(d)x37(h) mm.

Tillverkare: Dell