Sök
Dell Inspiron 1525

Dell Inspiron 1525

Välpresterande dator i budgetsegmentet

2008-01-18

Vill du inte spendera speciellt mycket pengar på en bärbar dator? Här är ett alternativ som presterar bra och är välutrustad men har begränsad grafikprestanda.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop 4,5/5 “Our favourite mainstream budget notebook”
Pc magazine 3,5/5 “A new look and a slimmer design”
Computer shopper 7,8/10 “A winning notebook”

Vad tycker testarna?

Dell Inspiron 1525 är förvisso ingen revolution och priset kan synas vara relativt högt. Testarna är överlag positiva och anser generellt att man får mycket för pengarna. Det gnälls på att grafikprestandan är begränsad och att den inte går att uppgradera. Prestandan räcker till för de flesta, tangentbordet är stort och bra och batteritiden klart acceptabel. Skärmen klarar sig bra även om upplösningen kunde vara högre.

Laptop

“Our favourite mainstream budget notebook”

Laptop tycker förvisso att priset på Dell Inspiron 1525 är högt med tanke på att det skall vara en budgetdator. Men de konstaterar också att den sticker ut mot mängden. Testdatorn är utrustad med en processor på 2,0 gigahertz och 2 gigabyte arbetsminne. Prestandan är riktigt bra samtidigt som beröm delas ut till batteritiden som uppmätts till 4 timmar och 23 minuter. Tangentbordet är genomtänkt och skönt att använda. Med tanke på vad som ingår så anser testaren att man trots allt får mycket för pengarna.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Pc magazine

“A new look and a slimmer design”

Pc magazine tittar på en version av Dell Inspiron 1525 som är utrustad med en processor på 2 gigahertz och arbetsminne på 2 gigabyte. Det senare är också vad man enligt testaren minst bör ha för att kunna hantera Windows Vista. Plus för smidig design och gott om anslutningar men minus för begränsad grafikprestanda. Tangentbordet är stort och bra, medan skärmen får godkänt men det hade inte skadat med högre upplösning. Batteritiden uppmättes till 3 timmar och 45 minuter vilket är klart godkänd. En helt okej allround dator.

Källa: www.pcmag.com (US)

Computer shopper

“A winning notebook”

Computer shopper tycker att Dell Inspiron 1525 är en förbättring av tidigare versioner även om det inte är en revolution. Testdatorn har en processor på 2,0 gigahertz och arbetsminne på 2 gigabyte. Den optiska läsaren låter en hel del när den arbetar och det är en nackdel att grafikkortet inte kan uppgraderas. I övrigt får den goda omdömen, batteritiden uppmättes till knappt två timmar under relativt tung belastning vilket enligt testaren borde innebära cirka fyra timmar under mer normal belastning. Prestandan är tillräcklig för dem flesta och datorn anses vara väl värd pengarna.

Källa: www.computershopper.com (US)

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Dell Inspiron 1525 är en bärbar dator som bland annat finns med Intel Core 2 Duo processor på 1,66 gigagertz, arbetsminne på 2 gigabyte och hårddisk uppgående till 160 gigabyte. Skärmen är 15,4 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkort är ett Intel GMA X3100. Datorn kommer med dvd-brännare, fyra usb, s-video, hdmi och kortläsare. Vikt från 2,7 kg och måtten 357(b)x256(d)x25-37(h) mm.

Tillverkare: Dell