Sök
Apple Macbook Pro 17 tum

Apple Macbook Pro 17 tum

Fantastisk dator med klass

2009-08-18

Apple Macbook Pro 17 tum är en komplett dator rakt igenom med många fantastiska finesser. Rekommenderas starkt för den som är kräsen när det kommer till bildkvalitet och snabbhet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 4/5 "The Macbook Pro, a go-to for media professionals"
PC World "Clearly a winner"
Computer Sweden "En av de mest välkonstruerade och snyggaste bärbara som går att uppbringa."
Laptop Magazine 4/5 "Stunning display"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överens om att Apples senaste tillskott i Macbook Pro-serien är en mycket bra dator. Alla fyra källor talar gott om den nya utlovade batteritiden på 8 timmar per laddning och att batteriet har en livslängd på upp till 1000 laddningar. Tre av fyra testare nämner också den höga kvaliteten på skärmen med upplösning på hela 1920x1200 punkter. Trots höga betyg överallt är ändå samtliga källor överens om att datorns pris är alldeles för högt för en vardagskonsument.

Cnet

"The Macbook Pro, a go-to for media professionals"

Apple Macbook Pro 17 tum 1Testaren anser att Apples senaste Macbook Pro är en av de bästa datorerna på marknaden. Dess helgjutna aluminiumchassi med nytt, inbyggt batteri gör att Cnet är full av beundran. Testaren menar att om Apples utlovade batteritid på 8 timmar på en laddning och löftet att batteriet ska kunna laddas upp till 1000 gånger stämmer, är det väldigt imponerande. Samtidigt är man mer tveksam till ifall det inbyggda batteriet skulle krångla, då inget serviceavtal ingår. Testaren fortsätter med att berömma diverse funktioner som Macbooken besitter. Exempelvis det nya grafikkortet och den fantastiska 17 tums-skärmen som ger datorn en suverän bild med klara, skarpa färger. Cnet anser egentligen att Apples nya Macbook är komplett, men tycker samtidigt att den är i dyraste laget vilket kan avskräcka en del köpare.

Källa: reviews.cnet.com

PC World

"Clearly a winner"

Apple Macbook Pro 17 tum 2Apples senaste sjuttontumsdator anser testaren vara den bästa Apple har tillverkat hittills. Skillnaderna från den förra modellen är många, exempelvis snabbare processor och underbar bildkvalitet. I sitt test lägger PC World ner mycket tid på att fokusera på den nya stora förändringen, batteriet. Man anser att det faktum att batteriet numera är inbyggt i chassit är ett minus, medan batteritiden imponerar och ska kunna laddas 1000 gånger innan det blir slitet. Vidare utdelar testaren bra betyg för Apples detaljkänsla, kvalitet överlag samt design.

Källa: www.pcworld.com

Computer Sweden

"En av de mest välkonstruerade och snyggaste bärbara som går att uppbringa."

Apple Macbook Pro 17 tum 3Computer Sweden anser att Apples nya Macbook är en av de bästa datorerna på marknaden. Man inleder med att hylla Macbooken för dess utseende. Datorn är den tunnaste och lättaste i sin kategori. Man pratar om skärmupplösningen vilken imponerar med sina 1920x1200 pixlar. Det testaren lägger störst vikt vid är den nya detaljen med att batteriet numera sitter inne i chassit. Det ska enligt Apple klara ungefär 8 timmar på en laddning och testaren imponeras över den bästa batteritid de någonsin uppmätt. Batteriet ska även klara ca 1000 upp- och urladdningar innan det slits ut, något som testaren imponeras över. Det enda som testaren ser som en svaghet hos Macbook Pro är det alldeles för höga priset, som därför drar ner helhetsbetyget.

Källa: computersweden.idg.se

Laptop Magazine

"Stunning display"

Apples senaste Macbook Pro anser testaren vara en av de främsta i sin genre på marknaden just nu. Med en imponerande grafik, bra, lång batteritid och en snygg design gör att Laptop Magazine öser superlativ över datorn. Trots det så finner man en del aspekter som drar ner betyget något. Bland annat nämner man batteriet som ej går att byta för hand eller att Apple inte inkluderar någon bluray-spelare. Men det som avskräcker mest är det höga priset på denna annars suveräna produkt.

Källa: www.laptopmag.com

Cirkapris: 25100 kronor

Produktfakta:

Processor: 2,8 eller 3,06 GHz Intel Core 2 Duo
RAM (förinstallerat/maximalt): 4/8 GB DDR3
Hårddisk: 500GB. SSD på 128 eller 256 GB som tillval.
Grafikprocessor: NVIDIA GeForce 9600M GT och NVIDIA GeForce 9400M
Bildskärm: 17 tum, 1920x1200 pixlar, led-bakgrundsbelyst
Operativsystem: Mac OSX Leopard 10.5
Mått: 25x393x267 mm
Vikt: 2,99 kg
Priset avser modellen med 2,8 GHz processor och 500 GB hårddisk.

Tillverkare: Apple