Sök
Acer Travelmate 6292

Acer Travelmate 6292

Välbyggd och kraftfull

2007-08-21

Acer Travelmate 6292 är en bärbar dator som anses vara välbyggd och ha kraftfull prestanda. Den är inte lättast eller minst men flera testare rekommenderar den till affärsanvändaren.
Testkälla Betyg Kommentar
Din side 5/6 “God kvalitet og skjerm”
Personal computer world 4/5 “Quite a punch for such a compact chassis”
Zdnet 7/10 “Excellent value for money“
Pc advisor 3,5/5 “Perfectly suited to business users”

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska eniga om det mesta gällande Acer Travelmate 6292. Datorn är välbyggd och prestandan mycket bra men grafiken räcker inte till för mer avancerade spel. De är också överens om att skärmen levererar bra bildkvalitet och att tangentbordet är bekvämt att använda. Batteritiden får godkänt. De flesta klagar på att datorn inte hålls ihop av någon hasp eller liknande. Flera anser också på att datorn inte hanterar värme speciellt bra, fläkten låter till exempel väl mycket. Fler usb-portar hade inte heller skadat.

Din side

“God kvalitet og skjerm”

Din side tycker att Acer Travelmate 6292 har en solid konstruktion vilket dock ger ganska hög vikt. Något som håller ihop datorn när den är stängd saknas. Skärmen levererar fina färger och god kontrast. Tangentbordet har inte så mycket svikt men är behagligt att skriva på. I testerna gör datorn mycket bra ifrån sig gentemot konkurrenter i samma storleksklass, detta gäller både allmän prestanda och grafik. Batteritiden är med tanke på den höga prestandan mycket bra. Nackdelar är förutom relativt högt pris att datorn blir ganska varm och låter ganska mycket även vid lätt användning.

Källa: www.dinside.no (NO)

Personal computer world

“Quite a punch for such a compact chassis”

Personal computer world tycker att Acer Travelmate 6292 är välbyggd och känns både stark och lätt samtidigt, även om den kanske är en aning klumpig. Den stora fördelen är prestandan som är riktigt bra för att vara en bärbar dator. Grafiken är dock inte tillräckligt bra för spel men är inte heller avsedd för det. Skärmen är bra och hårddisken väl tilltagen. Minus för att datorn blåser ut mycket varm luft från fläkten och för att usb-portarna sitter för tätt. Totalt sett anser testaren att datorn är väl värd sitt pris.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Zdnet

“Excellent value for money“

Zdnet skriver att Acer Travelmate 6292 är välbyggd men saknar en hake som håller datorn i hopfällt läge. Designen sticker inte ut men är ett säkert kort. Skärmen har en bra och skarp bild men upplösningen är inte optimal för att ha två dokument bredvid varandra. Tangentbordet är stort och bekväm att använda. Prestandan är kraftfull och batteritiden bra. Testaren gnäller lite på att webbkameran inte är rörlig och att det inte finns fler usb-portar. Klart prisvärd.

Källa: www.zdnet.co.uk (GB)

Pc advisor

“Perfectly suited to business users”

Pc advisor anser att Acer Travelmate 6292 inte är speciellt snygg på utsidan men att det med tanke på vad som finns på insidan inte spelar så stor roll. Den är mycket välbyggd men öppnar sig för lätt när den är i stängt läge. Vikt och storlek borde enligt testaren passa affärsanvändaren riktigt bra. Skärmen är relativt liten men får goda omdömen för sin bildkvalitet. Tangentbordet är bekvämt att använda. Plus får även prestandan, även om grafiken inte riktigt räcker till för mer avancerade spel. Batteritiden är medelmåttig. Trevligt att kortläsare finns men fler usb hade inte skadat.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Acer Travelmate 6292 är en bärbar dator med bland annat en Intel Core 2 processor på 2,0 gigahertz. Skärmen är på 12,1 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Arbetsminnet är 2 gigabyte (maximalt 4 gigabyte) och hårddisken 160 gigabyte. Grafikkort är Intel GMA X3100. Finns tre usb, firewire, infraröd, bluetooth och s-video. Dvd-brännare, kortläsare och webbkamera finns också. Batteritid upp till fem timmar enligt tillverkaren. Måtten är 306(b)x227(d)x27-35(h) mm och vikten cirka 2 kg.

Tillverkare: Acer