Sök
Acer travelmate 5720G

Acer travelmate 5720G

Hårdkokt till kontoret

2008-04-01

En dator för kontoret som är attraktivt prissatt och fullproppad med möjligheter. Acer Travelmate 5720G är också både kraftfull och stryktålig.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "An excellent notebook for business"
Pc pro 5/6 "plenty of power"
Pc advisor 4,5/5 "The best of the mid-range laptops"
Laptop magazine 4/5 "Very good choice for corridor warriors"

Vad tycker testarna?

Acer Travelmate 5720 får generellt mycket goda omdömen. Gott om anslutningsmöjligheter och funktioner samt klart godkänd prestanda är några fördelar. Den är välbyggd och verkar tålig, en dator främst för kontorsanvändaren. Omdömena om batteritiden är delade. Priset är enligt de flesta lågt med tanke på allt som ingår. En testare klagar på dåliga betraktningvinklar hos skärmen och en testare tycker att tangentbordet inte är optimalt utformat.

Cnet

"An excellent notebook for business"

Cnet tycker inte att designen hos Acer Travelmate 5720 sticker ut. Den är däremot välbyggd och verkar tåla en del smällar. Det märks tydligt att den är avsedd för affärssammanhang. När det gäller funktioner så finns det mesta som kan behövas enligt testaren. Batteritiden får också beröm och datorn klarar sig bra i prestandatesterna. Värd en extra titt så länge man inte tycker att vikten är för hög.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc pro

"plenty of power"

Pc pro tycker att man med Acer Travelmate 5720G får väldigt mycket dator för pengarna, främst med tanke på att priset anses lågt. Prestandan är bra och styrplattan är bekväm att använda. Men det finns skavanker, till exempel är tangentbordet inte optimalt utformat även om tangenterna i sig är helt okej och batteritiden anses vara i kortaste laget. Bra minneskapacitet, versionen som testas kommer med 160 gigabyte hårddisk och 2 gigahertz processor.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Pc advisor

"The best of the mid-range laptops"

Pc advisor ger Acer Travelmate 5720, som är utrustad med 2 gigahertz processor och 160 gigabyte hårddisk, högt betyg och anser att den är bäst i sin klass. Den är välutrustad när det gäller anslutningar och funktioner. När det gäller prestandan så kommer inte användaren att ha några större problem med kontorsprogrammen. Webbkameran och högtalarna anses vara medelmåttiga medan skärmen har bra kvalitet med djup och fina färger. Med tanke på priset får man enligt testaren mycket dator för pengarna som delar ut utmärkelsen bästa köp.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Laptop magazine

"Very good choice for corridor warriors"

Laptop magazine tycker att Acer Travelmate 5720 har en hel del att erbjuda med tanke på priset. Gott om funktioner och prestanda som räcker till för de flesta kontorsgöromålen. För mer avancerade spel räcker dock inte grafikprestandan till. Film fungerar bra utan att nå toppklass. Skärmens betraktningsvinklar är inte speciellt bra och vissa anslutningar är inte optimalt placerade. Tangentbordet är däremot bekvämt att använda och batteritiden får klart godkänt. Priset är attraktivt. Datorn som testas är utrustad med en processor på 2,2 gigahertz och 160 gigabyte hårddisk.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Acer Travelmate 5720G kommer med en Intel Core 2 Duo processor på 2,4 gigahertz. Skärmen är 15.4 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. Arbetsminnet ligger på 2 gigabyte (maximalt 4 gigabyte) och hårddisken på 250 gigabyte. Grafikkortet är ett Ati Radeon HD2600. Bland anslutningarna återfinns fyra usb, s-video, dvi-d, bluetooth och kortläsare. Batteritiden är angiven till maximala 3,5 timmar. Måtten är 360(b)x267(d)x30,3-43(h) mm och vikten knappt 3 kg.

Tillverkare: Acer