Acer Ferrari 4000a shadow

Acer Ferrari 4000

Snabb som en racer

051007 | För den som har råd är Acer Ferrari 4000 en dator att imponeras av, såväl utseendet som prestandan faller testarna i smaken.

Testkälla Betyg Testkommentar
What Laptop & Handheld PC
9/10
“The specification and performance of this system impressed us highly”
PC Magazine
4/5
“Has a great new look“
Cnet
-
“A solid and speedy notebook“
Din Side
5/6
”Rålekkert råskinn som overbeviser på nesten alt”
Xonio
4/5
”Gute 3D-Leistung”
Vad tycker testarna?
Samtliga testare uppskattar designen hos datorn som de anser vara riktigt snygg. Tangentbordet kräver viss tillvänjning, men fungerar sedan mycket bra och är ergonomiskt. Dessutom imponerar den tekniska specifikationen. Datorn är mycket snabb och det är inga problem att hantera såväl tunga spel som krångliga grafiska redigeringar. Samtliga testare rekommenderar datorn.
What Laptop & Handheld PC:
“The specification and performance of this system impressed us highly”

What Laptop & Handheld PC påpekar att Acer marknadsför modellen som den första med kolfiberhölje. Visserligen är detta sant, men det är enbart locket som är gjort i detta material medan resten av datorn är gjord av plast. Datorn är stadig och stabil vilket är bra. En kul detalj är ljudet från en racerbil när man sätter på datorn. Tangentbordet är extremt bekvämt att använda, med lutningen på fem grader så blir skrivställningen perfekt. Den tekniska specifikationen är utmärkt och alla uppgifter hanteras med lätthet. Batteriet räcker i 219 minuter vilket är helt okej. Anslutnings-möjligheterna är många vilket gör datorn flexibel. Visserligen betalar man en del för att få tillgång till just Ferrarisymbolen, men man får också en utmärkt dator. Datorn får utnämningen ”Editor’s choice” av testaren.

Källa: What Laptop & Handheld PC nr 74 2005
PC Magazine:
“Has a great new look“
PC Magazine skriver att Acer har frångått den häftiga röda designen till en mer konservativt svart. Designen är dock fortfarande lika snygg. Locket är starkt tack vare kolfibret och interiören har ett överdrag av gummi. Tangentbordet är ergonomiskt utformat, men tar en liten stund att vänja sig vid. Musknapparna väsnas lite vid användning, men annars är designen fulländad. Batteriet räcker i tre timmar och 43 minuter vilket är okej. Den tekniska specifikationen är imponerande, och testaren menar att man inte kan göra något annat än rekommen-dera modellen. Källa: Till PC Magazine
Cnet:
“A solid and speedy notebook“
Cnet menar att designen är strålande, utseendet är snyggt och runt tangentbordet finns en bekväm gummilist att vila händerna på. Tangentbordet har ett lite annorlunda utseende jämfört med ett mer konventionellt, men när man väl vant sig vid det så är det mycket bekvämt att använda. DVD-brännaren väsnas en aning när man läser eller skriver cd-skivor, men annars hittar inte testaren mycket att klaga på. Datorn har imponerande prestanda och är riktigt snabb. Källa: Till Cnet
Din Side:
”Rålekkert råskinn som overbeviser på nesten alt”
Ferrari4000_bak

Din Side påpekar att jämfört med tidigare modell så är det nya höljet mer stabilt och välbyggt och testaren anser att det här är en av de mest tåliga bärbara datorer som de testat. Tangentbordet är bra ur ergonomisk synpunkt, men kräver lite användning för att man skall vänja sig. Datorn levereras med en hel del nyttig och rolig programvara. Anslutningsmöjligheterna kan man knappast klaga på, det mesta man kan tänkas behöva finns. Datorn är imponerande snabb, oavsett om man vill spela avancerade spel eller om man vill syssla med avancerad foto- och videoredigering. Testaren efterlyser dock lite längre livslängd hos batteriet samt ett mer humant pris.

Källa: Till Din Side
Xonio:
”Gute 3D-Leistung”
Xonio observerar att Acer frångått den utstickande röda designen och nu skapat ett mer konservativt utseende. Men man skall inte låta sig luras av utseendet, datorn har fortfarande en del under skalet. Tangentbordet är ergonomiskt riktigt och knapparna har bra tryck-punkter. Processorn är snabb och gör att datorn klarar av även de mest avancerade operationer. Displayen är bra, kontrast och ljusstyrka är genomsnittligt men reaktionshastigheten är hög och även riktigt avancerade spel hanteras med glans. Källa: Till Xonio

Cirkapris

25 000 kronor

child

Produktfakta

Acer Ferrari 4000 är en bärbar dator utrustad med processorn AMD Turion 64 och hastigheten 2 GHz. Datorn är utrustad med 1024 MB RAM-minne, maximalt 2 GB, och en hårddisk på 100 GB. Skärmen är en 15,4 tums TFT-skärm och har en upplösning på 1680x1050 pixlar. Grafikkortet är ett Ati Mobility Radeon X700 med 128 MB minne. DVD-brännare ingår. I anslutningsväg finns PC kort typ II, trådlöst nätverk 802.11b/g, 10/100/1000 Mbps samt ett 56K-modem. Vidare har datorn fyra stycken USB 2.0, Bluetooth samt minneskortplats. Måtten är 363(B)x268(D)x34(H) mm och vikten 2,9 kg.

child