Resultat
Smålandskött
Är närproducerade råvaror viktigt för dig? Testpiloter från Småland, Blekinge och Öland har provsmakat falukorv och isterband från Smålandskött. Produkterna består av svenskt kött från djur uppfödda i närområdet. Ta del av resultatet och matig inspiration nedan.
-
Isterband
-
Falukorv
- Produkt Smålandskött
- Tillverkare Smålandskött
- Antal testpiloter 189
- Antal som ansökt 974
- Testperiod Sep - november 2017
Isterband
- Rekommenderat pris 24,90 SEK
- Antal testpiloter 96
Falukorv
- Rekommenderat pris 39,90 SEK
- Antal testpiloter 189
Testet har genomförts av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Produkterna hämtades ut på nio utvalda ICA Maxi-butiker i Oskarshamn, Vetlanda, Ljungby, Västervik, Kalmar, Karlskrona, Ronneby, Växjö och Älmhult. Uppdraget var att testa produkten och dela sina upplevelser via en gemensam testpilotsblogg och i sociala kanaler. Efter testet utvärderades produkten via ett formulär och fick en rekommendationsfaktor.
Så tycker testpiloterna om Isterband
Vi kan konstatera att detta är en småländsk favorit utifrån testpiloternas omdömen. De uppskattar att den inte är för fet och har en bra konsistens som inte spricker vid stekning. När det gäller smaken beskrivs den som rökig, med lagom syrlighet och en balanserad kryddning. Några hade synpunkter på att den för rökig, fet och för lite för lite kötthalt för att rekommendera. Resultatet blir ändå stor tumme upp!
89 % rekommenderar (96 testpiloter)
Bästa isterbandet jag provat från vanlig butik. Alla kategorier. Smak, konsistens och utseende är briljanta. Har köpt handgjorda varianter på marknader osv men smålands är även bättre än de flesta sådana. För mig är valet självklart framöver.
Lagom storlek på isterbanden för 2 pers. Vid stekningen höll dom ihop utan att spricka. Lagom syrliga och kryddiga.Utsökta! För min del blir det dessa hädanefter.
Jag är från Småland och har ätit många isterband i mina dagar men jag får då säga att dessa slår det mesta!
11 % rekommenderar inte (11 testpiloter)
När jag öppnade paketet luktade isterbanden en god rökt doft. Men efter jag stekt dom och tog min första tugga smakade dom tyvärr inte som dom luktade. Sedan var dom väldigt feta för min smak.
För rökig för min smak. Marknadsför den som ett rökigt alternativ så hittar den säkert rätt målgrupp.
Det var för låg andel kött, mindre än 50%. Skinnet var segt och gick inte att tugga sönder (men hunden gillade det). Smaken var god.
Så tycker testpiloterna om Falukorv
Falukorven gillas av både stora och små. Den har tillagats i ugn, stekts och gjorts som en klassisk korvstroganoff. Den får plus för bra konsistens, god kryddning samt att den är närproducerad. Endast några få väljer att inte rekommendera, de upplever att den var något smaklös och kompakt i konsistensen. Att den småländska falukorven går hem hos testpiloterna är det ingen tvekan om, en riktig fullträff!
96 % rekommenderar (189 testpiloter)
Sååå god falukorv. Smakar verkligen kött, inte bara fett som många andra gör. Gjorde korv stroganoff och det var den godaste jag gjort. Rekommenderas.
Provade att tillaga den i ugn och den var så god! Väldigt fast i konsistensen utan att vara seg eller hård. Perfekt rökt och man kände tydligt att det var mycket kött i den! Kommer absolut köpa den igen.
Jag skulle gärna rekommendera Smålandskött Falukorv. Den hade god smak, och var inte så "fet", kändes att den innehöll en högre procent kött än i vanlig falukorv. Sen känns det bra att gynna närproducerade livsmedel.
4 % rekommenderar inte (8 testpiloter)
Familjens samlade omdöme var att falukorven var för pepprig i smaken och lite för kompakt/köttig (smakade ej falukorv).
Tyckte den var smaklös och aningen gummiaktig. Tråkig.
Redan när vi skar den upptäckte vi 2-3 ganska stora hårda bitar (brosk?) även när vi åt den fick vi flera i munnen så tillslut tappade vi aptiten helt. Den är ganska smaklös och kompakt. Inte alls lika god som andra falukorvar i samma prisklass.
Inlägg från Testpiloternas blogg
Hälsning från Smålandskött
Smålandskött kommer från våra bönder i Småland, Blekinge och på Öland. Under mer än 100 år har vi envist kämpat för att kunna erbjuda riktigt bra kött, skapat med omtanke för att ge god mat på våra bord. För oss betyder det ett evigt överraskande och omväxlande landskap. Djupa skogar avbrutna av öppna, böljande gläntor och långa gärdsgårdar. Vår falukorv och våra isterband är tillverkade med tradition, äkta råvaror och spånrök.
- Närproducerat kött från bönder i Småland, Blekinge och på Öland
- Bidrar till en levande landsbygd och omväxlande landskap
- Traditionellt småländska recept med äkta spånrök